Head
- hovězí hovězí a vepřové cca 1-1,5 kg
Karlovarský knedlík
- vejce 2
Head
- chilli paprička 1
- cibule 2
Postup přípravy
- Osmahneme cibuli, přidáme na kostičky pokrájené maso, dáme vše do papiňáku, přidáme kapii, červenou papriku, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Ke konci můžeme dochutit chilli papričkou.
- Karlovarský knedlík: Starší housky nakrájíme na kostičky. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme šišky a zabalíme do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20–25 minut vařit.