Maďarský kuřecí paprikáš s tarhoňou

Tarhoňa je specifická těstovina typická pro slovenskou a maďarskou kuchyni.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jan Fišar

Maďarský kuřecí paprikáš s tarhoňou
Maďarský kuřecí paprikáš s tarhoňou

Suroviny

5kuřecích stehen
2červené papriky
2velké cibule
sladká mletá paprika
2balení tarhoni
100 ghladké mouky
1/2 kgrajčat
sádlo
sůl
pepř

reklama

Postup

Omyté maso rozkrájíme na stejně veliké kostky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku a necháme zezlátnout. Poté přidáme maso a důkladně ho osmahneme. Poté odstavíme pryč z varné desky. Přisypeme mletou papriku, a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme je větším množstvím vody, přidáme nasekaný česnek a ostatní koření. Dusíme, dokud není maso zcela měkké. Podáváme s dobrým kynutým domácím knedlíkem

reklama