Maki s avokádem

Romana dělala provozní v sushi baru, proto nepřekvapí, že si jako předkrm i sushi naplánovala, bylo vegetariánské.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Romana Fabiánová

Maki s avokádem
Maki s avokádem

Suroviny

500 grýže
2avokáda
rýžového octa
citrón
špetka soli
3 lžícecukru
sójová omáčka
mořská řasa
wasabi

reklama

Postup

Rýži propláchneme vodou a dáme ji vařit do rýžovaru, mezitím připravíme sos. Ocet smícháme s cukrem, citronem, solí, přivedeme k varu a poté zamícháme s uvařenou rýži. Nachystáme si mořskou řasu, oloupeme avokádo, které nakrájíme na jemné plátky, rýži rozprostřeme na mořskou řasu, vložíme plátky avokáda a zabalíme do valečku. Ten nakrájíme na kolečka a podáváme se sójovou omáčkou a wasabi.

reklama