Malinové překvapení

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lukasz Ulczok

Malinové překvapení
Malinové překvapení

reklama

Suroviny

Na korpus:
200 gpohankové mouky
140 gjablečné přesnídávky
30 grozpuštěného kokosového oleje
2 PLholandského kakaa
120 mlmléka
40 gmedu
2 MLkypřícího prášku
1 MLjedlé sody
2vejce
Na náplň:
250 gricotty
250 gmascarpone
2 PLmedu
1 MLvanilkového extraktu
mražené ovoce - maliny
Na dekoraci:
• čerstvé ovoce – maliny, jahody nebo jiné dostupné ovoce

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 170 °C. Ve větší míse smícháme všechny ingredience – nejdříve suché, následně přidáme kokosový olej, vejce, mléko a med. Směs nalijeme do formy Ø cca 20 cm a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Korpus necháme vychladnout a mezitím připravíme náplň.
  2. Šlehačem vyšleháme ricottu, mascarpone, med a vanilkový extrakt. Korpus dvakrát podélně rozřízneme a namažeme náplní. Vrstvíme na sebe, poslední vrstvu ozdobíme čerstvým ovocem, nejlépe malinami.

reklama