Malinový mls

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jitka Smetanová

Malinový mls
Malinový mls

reklama

Suroviny

200 gmalin
200 gšlehačky
20 gvanilkového cukru
30 gbílé čokolády
1 lžícestrouhaného kokosu
1lžička želatiny – ztužovače krémů
250 gmascarpone nebo jogurtu
10piškotů typu (věnečky, máslové sušenky, piškoty apod.)
limetkovou kůru a mátu na zdobení

Postup

  1. Maliny lehce opláchneme a necháme odkapat. Šlehačku, do které přidáme vanilkový cukr a ztužovač, vyšleháme a opatrně vmícháme do jogurtu nebo mascarpone. Přidáme nastrouhanou bílou čokoládu a kokos.
  2. Část malin prohřejeme na máslem vymazané pánvi a přidáme lžíci vanilkového cukru.
  3. Do misky dáme rozdrobený piškot nebo sušenky, který zalijeme prohřátými malinami, další vrstvu uděláme z mascarpone smíchaným se šlehačkou a dáme další vrstvu piškotu a malin, opět vrstvu mascarpone se šlehačkou a zdobíme čerstvými malinami, strouhanou limetkovou kůrou a lístky máty.
  4. Moučník dáme vychladit aspoň na hodinu do lednice.

reklama