Mandlová paštika z kuřecích jater, domácí bagetka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Hana Götzová

Mandlová paštika z kuřecích jater, domácí bagetka
Mandlová paštika z kuřecích jater, domácí bagetka

reklama

Suroviny

Paštika:
40 gloupaných mandlí
40 gbrusinek sušených
130 gcibule
4stroužky česneku
150 gmásla
500 gdrůbežích jater
1 MLtymiánu
1 MLrozmarýnu
1/4 MLpepře
200 gsmetany 30%
3 MLbrusinkového džemu
1/2 MLsoli
Bagety:
50 gpšenice
250 gvody
1kostka čerstvého droždí
1 PLcukru
450 ghladké mouky
1/2 MLsoli
25 goleje

Postup

 

  1. Paštika: Rozmixujeme mandle a brusinky a dáme bokem. Poté rozmixujeme cibuli, česnek a 20 gramů másla a restujeme 5 minut. Přidáme játra, tymián, rozmarýn, pepř a restujeme 20 minut. Přidáme 120 g smetany a vaříme 5 minut. Přidáme brusinkový džem, zamícháme a necháme 10 minut chladnout. Rozmixujeme 130 g másla a 80 g smetany, sůl a mixujeme 10 sekund. Poté přidáme mandle a brusinky, naplníme do mističek a necháme chladit v ledničce.
  2. Bagety: Rozemeleme ve mlýnku pšenici. Přidáme vodu, droždí, cukr a ohřejeme v troubě na 30 sekund. Přidáme mouku, sůl, olej, uhněteme a vytvoříme tři bagety, pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Bagety nakrojíme nožem a necháme 10 minut kynout. Bagety potřeme slanou vodou, do trouby dáme šálek vody a pečeme 20 minut. Necháme vychladnout.

reklama