Marinovaná křidélka v asijské omáčce

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Daniel Ferenc za rádio Spin

Marinovaná křidélka v asijské omáčce
Marinovaná křidélka v asijské omáčce

reklama

Suroviny

10kuřecích křidélek
sušený česnek
drcený kmín
uzená paprika
olivový olej
3 PLcukru
7 PLsójové omáčky
1 PLmedu
sůl
Dip:
100 gnivy
1kelímek zakysané smetany
2 PLmajonézy
1/2citronu
sůl
pepř

Postup

  1. 10 křidélek osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek, drcený kmín a uzenou papriku. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 200 stupňů cca 40 minut. Poté na rozpálenou pánev přidáme 3 lžičky cukru a cca 7 lžic sójové omáčky. Až se cukr rozpustí, přidáme lžíci medu a poté v této omáčce křidélka marinujeme.
  2. Dip: Nivu nastrouháme do misky, poté přidáme kelímek zakysané smetany, dvě lžíce majonézy a půlku šťávy z citronu, špetku soli a pepře a necháme odležet v ledničce na pár hodin.

reklama