Suroviny
- brambory 1 kg
- vejce 3
- bylinky
- sladká paprika 2 lžíce
- sůl
- kari koření 0.5 lžíce
- solamyl 2 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej 5 lžic
- česnek 5 stroužků
Postup přípravy
- Ingredience na marinádu smícháme dohromady a přidáme naklepané maso. Necháme marinovat ideálně přes noc, poté pouze osmažíme na oleji.
- Brambory omyjeme a uvaříme se slupkou ve slané vodě doměkka. Rozkrojíme a posypeme pažitkou.
- Zeleninový špíz: Zeleninu si rozkrájíme na větší kousky, aby držela na špejli. Zeleninu napichujeme na špíz střídavě: žampion, paprika, cuketa a opět žampion… Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a dáme péct do trouby do změknutí.
- Dip: Jogurt smícháme s nasekanými bylinkami, přidáme utřený česnek, osolíme a opepříme a podáváme k hlavnímu chodu.