Marinované jahody v balsamiku na bílé čokoládě s bazalkou

Dezerty si byly hodně podobné – jahody a čokoláda se víceméně opakovaly po celý týden.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Adrian Altman

Marinované jahody v balsamiku na bílé čokoládě s bazalkou
Marinované jahody v balsamiku na bílé čokoládě s bazalkou

Suroviny

250 gsmetany na šlehání
300 gbílé čokolády
250 gjahody
2lžíce balsamika
50 gtřtinového cukru
hrst bazalky
Reklama

Postup

  1. Do rendlíku nalijeme smetanu a přidáme bazalku. Přivedeme k varu na mírném ohni a odstavíme na deset minut. Scedíme bazalku a opět zahřejeme. Odstraníme z plotny a přidáme nasekanou čokoládu. Vyšleháme do hladka. Směs nalijeme do skleniček a necháme zatuhnout v chladu, ideálně den předem.
  2. V rendlíku smícháme cukr s balsamikem a dvěma lžícemi vody a za stálého míchání přivedeme k varu na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí a objem nezmenší na polovinu. Vznikne nám sirup, který vychladlý nalijeme na nakrájené jahody. Jahody marinujeme přes noc, aby dobře nasákly. Pak je lžící poklademe na čokoládu a servírujeme.
Reklama
Reklama