Marinované kuřecí plátky, brambory se slaninou a cibulkou v alobalu, italský salátek
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
6 | kuřecích prsíček |
smetana na vaření | |
4 | stroužky česneku |
2 PL | sladkého kečupu |
2 PL | plnotučné hořčice |
grilovací koření | |
mletá sladká paprika | |
100 g | eidamu |
máslo na vymazání plechu |
Brambory v alobalu: | |
---|---|
500 g | brambor |
200 g | slaniny |
2 | cibule |
libeček | |
máslo | |
kmín |
Italský salát: | |
---|---|
ledový salát | |
200 g | cherry rajčat |
žlutá paprika | |
citronová šťáva | |
5 PL | olivového oleje |
sůl | |
pepř |
Postup
- Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem. Postupně v ní po jednom obalíme naklepaná prsíčka, která skládáme vedle sebe na máslem vymaštěný plech či pekáč. Plech přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 40 minut. Poté sundáme alobal a bohatě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, dopečeme dalších 10 minut.
- Brambory nakrájíme na měsíčky, slaninu na kostičky, cibuli na větší kousky a libeček najemno. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme kmín a směs na americké brambory. Nachystáme si alobal a vytvoříme balíčky s touto směsí. Do každého balíčku přidáme plátek másla. Dáme péct na 1,5 hodinu teplota 200 °C.
- Ledový salát natrháme na menší kousky, rajčata rozpůlíme, papriku nakrájíme na kostičky. Z medu, citrónu, hořčice a oleje uděláme zálivku. Salát osolíme a opepříme a polijeme zálivkou těsně před podáváním.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací