Marinované kuřecí plátky, brambory se slaninou a cibulkou v alobalu, italský salátek

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Karel Weiss

Marinované kuřecí plátky, brambory se slaninou a cibulkou v alobalu, italský salátek
Marinované kuřecí plátky, brambory se slaninou a cibulkou v alobalu, italský salátek

reklama

Suroviny

6kuřecích prsíček
smetana na vaření
4stroužky česneku
2 PLsladkého kečupu
2 PLplnotučné hořčice
grilovací koření
mletá sladká paprika
100 geidamu
máslo na vymazání plechu
Brambory v alobalu:
500 gbrambor
200 gslaniny
2cibule
libeček
máslo
kmín
Italský salát:
ledový salát
200 gcherry rajčat
žlutá paprika
citronová šťáva
5 PLolivového oleje
sůl
pepř

Postup

  1. Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem. Postupně v ní po jednom obalíme naklepaná prsíčka, která skládáme vedle sebe na máslem vymaštěný plech či pekáč. Plech přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 40 minut. Poté sundáme alobal a bohatě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, dopečeme dalších 10 minut.
  2. Brambory nakrájíme na měsíčky, slaninu na kostičky, cibuli na větší kousky a libeček najemno. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme kmín a směs na americké brambory. Nachystáme si alobal a vytvoříme balíčky s touto směsí. Do každého balíčku přidáme plátek másla. Dáme péct na 1,5 hodinu teplota 200 °C.
  3. Ledový salát natrháme na menší kousky, rajčata rozpůlíme, papriku nakrájíme na kostičky. Z medu, citrónu, hořčice a oleje uděláme zálivku. Salát osolíme a opepříme a polijeme zálivkou těsně před podáváním.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!