Marinovaný grilovaný vepřový bůček s rýžovými nudlemi, sladkokyselou zálivkou s česnekem a chilli, zeleninou, bambusovými výhonky a čerstvými bylinkami
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
2,5 kg | vepřového bůčku |
thajská bazalka | |
vietnamská šalotka | |
koriandr | |
perilla | |
rýžové nudle | |
bambusové výhonky | |
1-2 | kedlubny |
1-2 | mrkve |
Marináda: | |
---|---|
10 | stroužků česneku |
4 PL | rybí omáčky |
4 PL | oleje |
4 PL | sójové omáčky |
6 | stébel citronové trávy |
2 | cibule |
třtinový cukr | |
sůl | |
pepř |
Omáčka: | |
---|---|
1,5 l | převařené vody |
4 | kusy palmového cukru |
2-3 | chilli papričky |
6-8 | stroužků česneku |
6 PL | jablečného octa |
6 PL | rybí omáčky |
pepř |
Postup
- Bůček si nakrájíme na tenké nudličky velikosti malíčku. Z česneku, citronové trávy, rybí omáčky, oleje, sójové omáčky, cibule, třtinového cukru, soli a pepře se připraví marináda na maso, která se rozemele. Maso marinujeme 24 hodin. Poté masem naplníme speciální grilovací mřížky a ugrilujeme. Maso můžeme dochutit sezamem. Maso podáváme s nudlemi, zálivkou a čerstvými bylinkami.
- Omáčka: Smícháme 1,5 litru převařené vody s palmovým cukrem a necháme rozpustit. Poté přidáme pepř a rybí omáčku. Vedle v mističce smícháme pokrájené chilli papričky zbavené semínek, nadrobno pokrájený česnek a jablečný ocet. Poté vše smícháme dohromady.
- Nudle uvaříme ve vroucí vodě a po uvaření je propláchneme ve vlažné vodě, abychom je zbavili škrobu a aby se nám neslepily dohromady. Na salát použijeme bylinky, na tenké plátky nakrájenou mrkev, kedlubnu, výhonky, a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací