Marinovaný steak, americké brambory a dva druhy dipů

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Pavel Martynov

Marinovaný steak, americké brambory a dva druhy dipů
Marinovaný steak, americké brambory a dva druhy dipů

reklama

Suroviny

Marinovaný steak:
5hovězích nebo vepřových steaků cca 200 g
100 mlpiva
2stroužky česneku
2 PLhnědého cukru
2 PLworcesteru
2 MLdrceného pepře
1 PLolivového oleje
1 kgbrambor
grilovací koření
olej
sůl
Česnekový dip:
1kelímek bílého jogurtu
4stroužky česneku
4 PLmajonézy
2 PLtatarky
1 MLsušený česnek
sůl
pepř
Bylinkový dip:
1kelímek bílého jogurtu
2stroužky česneku
4 PLmajonézy
1 MLcukru krystal
1hrst čerstvé bazalky
citrónová šťáva
sůl
pepř

Postup

  1. Do nádoby nalijeme pivo, worcester, olivový olej a přidáme hnědý cukr. Vše mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme drcený pepř, prolisovaný česnek a opět vše důkladně promícháme. Nachystané maso ponoříme do marinády a necháme ho v lednici přes noc uležet. Nejlépe hodinu před samotným grilováním maso z lednice vytáhneme. Pořádně si rozžhavíme gril a grilujeme maso do požadované propečenosti.
  2. Americké brambory: Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Brambory umyjeme, usušíme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do mísy, zakápneme olejem a přidáme sůl s grilovacím kořením. Pořádně vše ručně promícháme a brambory naskládáme na plech (pečicí papír). Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
  3. Česnekový dip: Nejdříve si nachystáme a prolisujeme česnek. Následně všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a dáme do lednice.
  4. Bylinkový dip: Opět si nachystáme a prolisujeme česnek a nasekáme najemno čerstvou bazalku. Následně všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a dáme do lednice.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!