Marinovaný steak, americké brambory a dva druhy dipů
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
Marinovaný steak: | |
---|---|
5 | hovězích nebo vepřových steaků cca 200 g |
100 ml | piva |
2 | stroužky česneku |
2 PL | hnědého cukru |
2 PL | worcesteru |
2 ML | drceného pepře |
1 PL | olivového oleje |
1 kg | brambor |
grilovací koření | |
olej | |
sůl |
Česnekový dip: | |
---|---|
1 | kelímek bílého jogurtu |
4 | stroužky česneku |
4 PL | majonézy |
2 PL | tatarky |
1 ML | sušený česnek |
sůl | |
pepř |
Bylinkový dip: | |
---|---|
1 | kelímek bílého jogurtu |
2 | stroužky česneku |
4 PL | majonézy |
1 ML | cukru krystal |
1 | hrst čerstvé bazalky |
citrónová šťáva | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Do nádoby nalijeme pivo, worcester, olivový olej a přidáme hnědý cukr. Vše mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme drcený pepř, prolisovaný česnek a opět vše důkladně promícháme. Nachystané maso ponoříme do marinády a necháme ho v lednici přes noc uležet. Nejlépe hodinu před samotným grilováním maso z lednice vytáhneme. Pořádně si rozžhavíme gril a grilujeme maso do požadované propečenosti.
- Americké brambory: Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Brambory umyjeme, usušíme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do mísy, zakápneme olejem a přidáme sůl s grilovacím kořením. Pořádně vše ručně promícháme a brambory naskládáme na plech (pečicí papír). Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
- Česnekový dip: Nejdříve si nachystáme a prolisujeme česnek. Následně všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a dáme do lednice.
- Bylinkový dip: Opět si nachystáme a prolisujeme česnek a nasekáme najemno čerstvou bazalku. Následně všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a dáme do lednice.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací