Mascarpone s malinami

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Gerhard

Mascarpone s malinami
Mascarpone s malinami

reklama

Suroviny

120 gmalin
100 gitalských piškotů
2žloutky
40 gcukru krupice
225 gmascarpone
1bílek
moučkový cukr

Postup

Povolené maliny propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili zrníček. Tím získáme hladkou malinovou omáčku. Podle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem. V připravené malinové omáčce namočíme z obou stran italské piškoty a vyskládáme je do předem připraveného pekáče. Žloutky s polovinou cukru krupice vyšleháme do husté pěny, přidáme mascarpone a opatrně rozmícháme, aby v krému nebyly hrudky. Poté připravíme vyšlehaný sníh z bílku, do kterého jsme přidali zbytek cukru. Vše opatrně spojíme v hustý krém a vrstvíme jej na namočené piškoty. Vložíme do ledničky a necháme minimálně 3 hodiny vychladit.

reklama