Maso s těstovinou

Název Karlova pokrmu opět trochu mátl – na stůl přišla kvalitní pasta, panenka a domácí pesto.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Karel Nykl

Maso s těstovinou
Maso s těstovinou

reklama

Suroviny

vepřová panenka vcelku
italské těstoviny (kupované)
hrubozrnná sůl
Bazalkové pesto
4 hrstičerstvých listů bazalky
60 gpiniových oříšků
60 mlkvalitního olivového panenského oleje
3stroužky oloupaného a dlaní rozmáčklého česneku
1/2 lžičkyhrubozrnné soli
5 lžicjemně nastrouhaného čerstvého parmazánu

Postup

  1. Bazalkové pesto: Piniové oříšky si na pánvi nasucho lehce opražíme. Listy bazalky s hrubozrnnou solí utřeme ve hmoždíři, pesto má tak lepší chuť. Parmazán nastrouháme najemno, oříšky rozmixujeme. Do větší bytelné misky přendáme rozmělněnou bazalku a pomalu vléváme a třeme olivový olej. Přidáme česnek a zase vše dobře rozetřeme do kašovité hmoty. Chuť česneku by neměla přehlušit chuť bazalky. Oříšky a parmazán přidáme až nakonec a opět důkladně roztíráme, dokud nám nevznikne hladká hmota. Ochutnáme, můžeme ještě přisolit. Domácí pesto přendáme do sklenice a uložíme do lednice.
  2. Kvalitní těstoviny (např. fetuccine) uvaříme v osolené vodě al dente, poté je scedíme a zamícháme s hotovým pestem.
  3. Vepřovou panenku vcelku dáme do rozehřátého kontaktního grilu. Poté posypeme hrubozrnnou soli a nakrájíme.
  4. Bazalkové těstoviny podáváme s panenkou, dozdobíme rukolou a rajčaty.

reklama