Masový vývar s kapáním

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jiří Michalík

Masový vývar s kapáním
Masový vývar s kapáním

reklama

Suroviny

hovězí žebro
kuřecí hřbety
1cibule
1pórek
1petržel
1mrkev
1celer
divoké koření
3stroužky česneku
100–150 g hladké mouky
1vejce
petržel
máslo
sůl
pepř

Postup

Maso pečeme v rozpálené troubě na maximální teplotu po dobu 30 minut. Veškerou zeleninu opečeme v pánvi na másle dozlatova. Vše dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, na povrchu posbíráme pěnu a pozvolna táhneme 3 hodiny. Kapání připravíme samostatně. Smícháme vejce, sůl, petržel, mouku a vodu. Propasírujeme do osolené vroucí vody. Vaříme 5 minut (dokud kapání nevyplave). 

reklama