Masový vývar se zeleninou a strouhanou těstovinou

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Josef Imrich

Masový vývar se zeleninou a strouhanou těstovinou
Masový vývar se zeleninou a strouhanou těstovinou

reklama

Suroviny

1 kgvepřových kostí
500 gkrůtího krku bez kůže
4 lstudené vody
2bobkové listy
6kuliček nového koření
200 gmrkve
200 gpetržele
100 gceleru
1střední cibule
4stroužky česneku
1střední rajče
petrželová nať
1 MLsoli
Strouhaná těstovina:
200 ghrubé mouky
1vejce
špetka soli

Postup

  1. Umyté kosti s krky vložíme do studené vody a přivedeme k varu – průběžně sbíráme pěnu (kalí vývar). Po cca 15 minut snížíme var a přidáme sůl a koření. Po hodině přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě 1,5 hodiny. Poté vývar scedíme – nakrájíme zeleninu a obereme maso. Před podáváním přidáme petrželovou nať a těstovinu.
  2. Strouhaná těstovina: Vše spojíme a vypracujeme v tvrdší těsto. Následně nastrouháme na hrubším struhadle. Vložíme do vroucí vody – vaříme cca 5 minut. Následně scedíme.

reklama