Matěj Sklenář

Matěj vystudoval bakalářský a následně magisterský obor biochemie na Masarykově univerzitě v Brně. Poté se rozhodl pokračovat v rodinné zemědělské tradici.
Vstoupit do diskuse- 108 názorů
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

V té době začínali s hydroponickým pěstováním rajčat, a proto se rozhodl studovat tento obor v zahraničí – strávil dva roky v Nizozemí, kde studoval obor Plant Sciences na univerzitě ve Wageningen. Po dokončení studia se stal součástí rodinné farmy, kde se stará především o provoz farmářské prodejny a dále je pomocný agronom pro pěstování rajčat. Během práce vše dokumentuje a spravuje i sociální sítě. Jelikož jsou rodinná farma, tak práce je vždy různorodá. Po studiu v Nizozemí se vrátil zpět do Brna a momentálně žije s rodiči na rodinné farmě.

Je zadaný – má přítelkyní. Účast přijal, protože si chtěl vždy vyzkoušet, jaké to je vařit před televizní kamerou. Líbí se mu nápad farmářského speciálu a je rád, že má možnost být jeho součástí. Těší se, že pozná nové lidi. Pokud by vyhrál, tak by peníze investoval do vylepšení jejich rodinné farmářské prodejny. Jako zábavu si připraví roubování růží – každý z hostů si ji odnese domů jako dárek. Jídla pro menu si vybral, protože je má rád a hodí se k jarním svátkům. 

Charakter:
Matěj se snaží být neustále pozitivní a aktivní, ale jsou i dny, kdy je to přesně naopak. Jeho nálada a kondice závisí hodně na počasí. Sám o sobě si myslí, že umí dobře komunikovat s lidmi.

Zájmy:
Během zemědělské sezóny, od dubna do října, moc času na koníčky nemá. Pokud to jde, tak rád cestuje, chodí po horách a baví ho focení a natáčení videí. Jeho práce ho hodně baví a může ji také zařadit mezi své koníčky.

Vztah k vaření:
Vaření patří mezi jeho koníčky a moc ho baví. Rád se učí nové recepty a kuchařské techniky.

Chutě:
Má rád téměř vše – v jídle není vybíravý.

Nesnáší:
Nejí jelita ani jitrnice, ale nemá problém je ochutnat.

Motto: V životě se řídí mottem: „Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“

Očekávání:
Těší se na zajímavé zkušenosti, které získá.

Vstoupit do diskuse- 108 názorů

reklama