Medailonky na červeném víně, pečené brambory na kachním sádle a baby špenát

Hostitel bohužel nesehnal kachní sádlo, na kterém se měly péct brambory k hlavnímu chodu – nebudou tudíž tak voňavé. Sádlo bude, ale vepřové.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Rollo

Medailonky na červeném víně
Medailonky na červeném víně, pečené brambory na kachním sádle a baby špenát

Suroviny

5-10vepřových medailonků (podle velikosti)
šalotka
ořech másla
200 mlčerveného vína
1-2 lžíceomáčky demi glace
1 kgmalých brambůrků
sádlo
česnek
tymián
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Medailonky osolíme, a zprudka opečeme z jedné strany na másle, otočíme a zlehka doděláme na mírném ohni. Maso přendáme na talíř a přikryjeme alobalem. Mezitím si připravíme omáčku. Šalotku orestujeme na másle a poté přilijeme červené víno. Až se víno svaří a zčásti zredukuje, přidáme demi glace, chvíli povaříme, omáčku přepasírujeme a nakonec přidáme kousek másla pro zjemnění.
  2. Pekáč vymažeme sádlem, malé brambůrky rozpůlíme, přidáme čerstvý česnek, tymián a pečeme hodinu v troubě vyhřáté na 160°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama