Medovník

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Vladimír Jarábek

Medovník
Medovník

Suroviny

500 gpolohrubé mouky
1kondenzované mléko
15 gořechů
3 lžícemedu
1máslo
3vejce
1lžička sody

reklama

Postup

  1. Nad páru dáme misku, do které dáme čtvrt másla, med a vejce. Až se vše rozpustí a spojí, přidáme mouku, sodu a necháme vypracované těsto odpočinout. Poté je rozdělíme na pět stejných dílů a z těch vytvarujeme pláty, každá pečeme čtyři minuty na pečicím papíru.
  2. Krém: Kondenzované mléko vaříme dvě hodiny ve vodě, poté necháme vychladnout. Po vychladnutí spojíme s máslem a vyšleháme krém, kterým namažeme jednotlivé pláty a slepíme je na sebe. Když nalepíme poslední, celý dort potřeme krémem a posypeme mletými ořechy.

reklama