Suroviny
Medvědí placky: |
250 g | polohrubé mouky |
4 PL | rostliného oleje |
1/2 ML | kypřícího prášku |
| medvědí pesto (medvědí česnek) |
3 | druhy sýra |
150 ml | vody |
1 PL | soli |
Sojanéza mangová fresh: |
100 ml | sójového mléka |
200 ml | rostlinného oleje (kokosového) |
1 PL | dijonské hořčice |
| šťáva z poloviny citronu |
| sůl |
| pepř |
Salsa roja: |
1 | plechovka rajčat, 400 g |
1 | bílá cibule |
3 | stroužky česneku |
2 PL | cukru |
1 PL | limetkové sťávy |
| sůl |
Avokádová salsa: |
2 | zralá avokáda |
2 | stroužky česneku |
2 | stonky jarní cibulky |
1/4 | svazku koriandru |
1 | červená cibule |
1 PL | limetkové sťávy |
| sůl |
| drcený pepř |
Postup
- Medvědí placky: Vše kromě sýra smícháme v jedné míse, vyhněteme těsto tak, aby se nelepilo, a necháme ho odpočinout 30 minut. Poté ho rozdělíme na malé kousky a vyválíme je na malá kolečka, které potom naplníme sýrem uděláme z nich kapsu. Takto připravené kapsy smažíme na oleji z obou stran.
- Sojanéza mangová fresh: Sójové mléko, olej a hořčici rozmixujeme, přidáme mango a mixujeme dále, dochutíme pepřem a solí.
- Salsa roja: Všechny suroviny kromě limetky dáme do mixéru, potom chvilku povaříme. Ke konci dochutíme limetkou.
- Avokádová salsa: Vše dáme do mixéru, přidáme 2 dcl vody a rozmixujeme dohladka, na konec dochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem.
Související témata s článkem