Medvědí placky se sýrem a tři druhy omáček

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Zbranek

Medvědí placky se sýrem a tři druhy omáček
Medvědí placky se sýrem a tři druhy omáček

reklama

Suroviny

Medvědí placky:
250 gpolohrubé mouky
4 PLrostliného oleje
1/2 MLkypřícího prášku
medvědí pesto (medvědí česnek)
3druhy sýra
150 mlvody
1 PLsoli
Sojanéza mangová fresh:
100 mlsójového mléka
200 mlrostlinného oleje (kokosového)
1 PLdijonské hořčice
šťáva z poloviny citronu
sůl
pepř
Salsa roja:
1plechovka rajčat, 400 g
1bílá cibule
3stroužky česneku
2 PLcukru
1 PLlimetkové sťávy
sůl
Avokádová salsa:
2zralá avokáda
2stroužky česneku
2stonky jarní cibulky
1/4svazku koriandru
1červená cibule
1 PLlimetkové sťávy
sůl
drcený pepř

Postup

  1. Medvědí placky: Vše kromě sýra smícháme v jedné míse, vyhněteme těsto tak, aby se nelepilo, a necháme ho odpočinout 30 minut. Poté ho rozdělíme na malé kousky a vyválíme je na malá kolečka, které potom naplníme sýrem uděláme z nich kapsu. Takto připravené kapsy smažíme na oleji z obou stran.
  2. Sojanéza mangová fresh: Sójové mléko, olej a hořčici rozmixujeme, přidáme mango a mixujeme dále, dochutíme pepřem a solí.
  3. Salsa roja: Všechny suroviny kromě limetky dáme do mixéru, potom chvilku povaříme. Ke konci dochutíme limetkou.
  4. Avokádová salsa: Vše dáme do mixéru, přidáme 2 dcl vody a rozmixujeme dohladka, na konec dochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!