Měkké maso s bramborem

Název jídla toho moc neřekne, ale je to prý osvědčený a oblíbený rodinný recept. Halali je dost slané, takže už nesolíme!

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Sabina Kusíková

Měkké maso s bramborem
Měkké maso s bramborem

Suroviny

5 ksvepřových řízků
200 ghladké mouky
4vejce
2hradišťanky, halali
1 lmasového vývaru
olej
1 kgbrambor
sůl
2 lžičkymáslo
Reklama

Postup

Vepřové řízky mírně naklepeme, nesolíme, obalíme v hladké mouce a vajíčku a na pánvi osmažíme. Na plech vyklopíme a rozprostřeme halali a maso na ni poklademe. Takto udělané maso zalijeme vývarem, aby bylo celé potopené, zakryjeme alobalem a dáme do trouby zapnuté na 190°C. Asi po půl hodině alobal sundáme, maso obrátíme a necháme ještě péct, až se bude téměř rozpadat. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Reklama
Reklama