Melanzana grigliata con gamberi rossi crudi
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
800 g | lilku Napoli |
240 g | sýru Burratina |
100 g | cherry rajčat Datterino |
560 g | červených krevet Sicílie |
100 g | čerstvé bazalky |
česnek | |
extra panenský olivový olej | |
citronová kůra | |
sůl | |
pepř |
Postup
Oloupaný lilek nakrájíme, posolíme (aby se zbavil přebytečné tekutiny), osušíme. Zprudka ogrilujeme a pak dáme do trouby na 90 °C cca na jednu hodinu. Spaříme cherry rajčata, zchladíme a oloupeme je. Dáme na plech, přidáme olivový olej, sůl, cukr, citronovou kůru a trochu chilli, pečeme při 90 °C cca hodinu. Bazalku s ledem a olivovým olejem rozmixujeme dohladka, scedíme a uděláme si takto bazalkový olej. Oloupané krevety nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a necháme v misce pracovat. Ze skořápek, hlav, bílého vína, cukru, chilli, česneku si připravíme krevetový fond. Tímto fondem občas během pečení potíráme lilek. Po upečení komponuji vše na talíř, včetně Burraty a bazalkového oleje.