Melanzana grigliata con gamberi rossi crudi

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Gianfranco Coizza

Melanzana grigliata con gamberi rossi crudi
Melanzana grigliata con gamberi rossi crudi

reklama

Suroviny

800 glilku Napoli
240 gsýru Burratina
100 gcherry rajčat Datterino
560 gčervených krevet Sicílie
100 g čerstvé bazalky
česnek
extra panenský olivový olej
citronová kůra
sůl
pepř

Postup

Oloupaný lilek nakrájíme, posolíme (aby se zbavil přebytečné tekutiny), osušíme. Zprudka ogrilujeme a pak dáme do trouby na 90 °C cca na jednu hodinu. Spaříme cherry rajčata, zchladíme a oloupeme je. Dáme na plech, přidáme olivový olej, sůl, cukr, citronovou kůru a trochu chilli, pečeme při 90 °C cca hodinu. Bazalku s ledem a olivovým olejem rozmixujeme dohladka, scedíme a uděláme si takto bazalkový olej. Oloupané krevety nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a necháme v misce pracovat. Ze skořápek, hlav, bílého vína, cukru, chilli, česneku si připravíme krevetový fond. Tímto fondem občas během pečení potíráme lilek. Po upečení komponuji vše na talíř, včetně Burraty a bazalkového oleje.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!