Měšce pana Viléma

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kateřina Říhová

Měšce pana Viléma
Měšce pana Viléma

reklama

Suroviny

150 gmletého masa
10 kssýra mini mozzarella (na každou porci dva kousky)
bazalka
3rajčata
1cibule
česnek
sůl
pepř
500 ghladká mouka
4vejce
2žloutky
2 lžíceoleje
zakysaná smetana

Postup

  1. Z mletého masa, najemno nakrájené cibule a česneku si uděláme směs. Nakrájíme rajčata a cibuli na omáčku. Cibuli osmažíme dozlatova a pak vložíme rajčata, která necháme podusit doměkka. Do omáčky přidáme čerstvou bazalku a poté omáčku rozmixujeme. Necháme povařit a dochutíme solí a pepřem.
  2. Těstoviny: Mouku, vejce, žloutky a olej smícháme dohromady a vymícháme hladké těsto. Těsto rozválíme na placku (tloušťka by měla být taková, aby se těsto netrhalo). Rozválené těsto rozdělíme na čtverečky (10 x 10 cm). Takto připravené těsto plníme směsí a sýrem. Naplněné těstoviny vložíme do vroucí vody a necháme vařit, dokud nejsou hotové.

reklama