Měšce pana Viléma
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
150 g | mletého masa |
10 ks | sýra mini mozzarella (na každou porci dva kousky) |
bazalka | |
3 | rajčata |
1 | cibule |
česnek | |
sůl | |
pepř | |
500 g | hladká mouka |
4 | vejce |
2 | žloutky |
2 lžíce | oleje |
zakysaná smetana |
Postup
- Z mletého masa, najemno nakrájené cibule a česneku si uděláme směs. Nakrájíme rajčata a cibuli na omáčku. Cibuli osmažíme dozlatova a pak vložíme rajčata, která necháme podusit doměkka. Do omáčky přidáme čerstvou bazalku a poté omáčku rozmixujeme. Necháme povařit a dochutíme solí a pepřem.
- Těstoviny: Mouku, vejce, žloutky a olej smícháme dohromady a vymícháme hladké těsto. Těsto rozválíme na placku (tloušťka by měla být taková, aby se těsto netrhalo). Rozválené těsto rozdělíme na čtverečky (10 x 10 cm). Takto připravené těsto plníme směsí a sýrem. Naplněné těstoviny vložíme do vroucí vody a necháme vařit, dokud nejsou hotové.