Mexické guacamole s uzeným tempehem a tortilla chipsy

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jana Fabiánová

Mexické guacamole s uzeným tempehem a tortilla chipsy
Mexické guacamole s uzeným tempehem a tortilla chipsy

reklama

Suroviny

3zralá avokáda
5malých cherry rajča
1/2středně velké cibule, červená
3 PLkoriandru čerstvého
šťáva z jedné limetky
1zelená chilli paprička
1/2balení uzeného tempehu
1 PLhroznového oleje
nacho chips, solené
sůl

Postup

Avokáda rozpůlíme, zbavíme jader. Ještě ve slupce opatrně předkrájíme a obsah polévkovou lžící vyjmeme. V hlubší misce vidličkou nahrubo rozmělníme, přidáme cibuli, na vetší kousky nakrájené rajče, koriandr, šťávu z limetky a sůl. Pořádně promícháme a dáme do lednice odstát. Na pánvi rozehřejeme olej, tempeh nakrájíme opatrně na pět tenkých plátků a na mírném plameni osmahneme z obou stran. Podáváme s nacho chipsy

reklama