Mexický guláš

Fazole byly, ale v hlavním chodu, k němuž hostitelka podávala jen pečivo.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiřina Pechová

Mexický guláš
Mexický guláš

Suroviny

750 gvepřové kýty
4větší cibule
1plechovka loupaných rajčat
1červená a zelená paprika
1konzerva fazolek
1konzerva kukuřice v tomatové chilli omáčce
1tabulka hořké čokolády 70%
1zarovnaná lžíce sladké papriky
1lžička pálivé papriky
1lžička kajenského pepře
sůl

reklama

Postup

Cibuli zpěníme na sádle do středně hněda, přidáme vepřovou kýtu nakrájenou na větší kostky a osmahneme. Zasypeme rovnou lžící sladké papriky, lžičkou pálivé papriky, lžičkou chilli, trošku soli a jemně přismahneme. Přidáme plechovku loupaných rajčat, podlijeme a dusíme do měkka. Než maso úplně změkne, přidáme na větší kousky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Na závěr vsypeme do guláše fazolky v tomatové chilli omáčce a prohřejeme. Nezahušťujeme, guláš stačí zahustit tomatová omáčka. A na úplný závěr přijde překvapení - do horkého guláše vmícháme tabulku kvalitní hořké čokolády. Čokoládu přidáváme po kouskách a ochutnáváme, abychom přidali jen podle své chuti. Guláš musí pálit (pro statečné přidáme papričky jalapeňo) a musíme cítit mírnou chuť čokolády.

reklama