Mezze - vinné listy

Jiří miluje Egypt a chutná mu arabská kuchyně, kterou se snažil představil svým hostům. Jako předkrm podával plněné vinné listy, falafel z cizrny a pečený lilek s koriandrem.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Zavřel

Předkrm - Jiří
Mezze - vinné listy

Suroviny

10 ksnakládaných vinných listů
vařená rýže
rajčata, nasekaná
cibule
česnek
sůl
pepř
Reklama

Postup

Na oleji v kastrolu osmahneme cibuli a česnek, vmícháme rajčata a na mírném plamení pod pokličkou dusíme asi čtvrt hodiny. Podléváme jen, když je potřeba. Vychladlou směs promícháme s vařenou rýží. Listům odřízněme stopky. Listy naplníme nádivkou, kratší strany zahrneme dospodu a listy pevně svineme. Zakápněme olejem, citronovou šťávou a vaříme v páře asi 15 minut.

Reklama
Reklama