Mini quiche

Na své francouzské slané koláče má Lucie i správné originální nádobí – quiche upeče v tartaletkách.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lucie Zapalačová

Mini quiche
Mini quiche

Suroviny

Křehké těsto
180 ghladké mouky
80 gmásla
1vejce
sůl
Krémová náplň
2vejce
200 gcreme fresh (30% zakysaná smetana)
sůl
pepř
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano) nebo sušená provensálská směs
200 gcreme fresh (30% zakysaná smetana)
80 mlsmetany ke šlehání
Pórková náplň
1menší pórek
100 gslanina na kostičky
100 gstrouhaný sýr dle chuti
plátek másla
Reklama

Postup

  1. Těsto si připravíme smícháním uvedených surovin, buďto ručně anebo v domácí pekárně (program těsto). Propracujeme v hladké nelepivé těsto, a dáme minimálně na hodinu uležet do chladu.
  2. Troubu rozehřejeme na 170°C. Těsto vyválíme na tenkou placku, kterou přeneseme na formičky, které jsme si lehce vymazali máslem (teflonové se vymazávat nemusí). Přejedeme válečkem, přebytečné těsto odkrojíme a prsty vytvarujeme těsto ve formičce, aby sahalo až k hornímu okraji. Vidličkou několikrát propíchneme a pečeme cca 10-12 minut.
  3. Mezitím si opečeme na kousku másla slaninu a přidáme pórek nakrájený na půlkolečka a chvíli orestujeme. Prošleháme si créme fresh, šlehačku a vejce, ochutíme solí, pepřem a bylinkami. Do předpečených košíčků naneseme pórkovo-slaninovou směs, zasypeme sýrem a těsně pod okraj zalijeme smetanovou směsí. Pečeme cca 35-40 minut na 160°C. Podáváme nejlépe vlažné.
Reklama
Reklama