Mini tortilla s dipem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jana Hloušková

Mini tortilla s dipem
Mini tortilla s dipem

Suroviny

5 kstortilla
červená paprika mletá
3kuřecí prsa
ghí nebo olej na smažení
provensálské bylinky
3rajčata
rajčatový protlak
ledový salát nebo jakýkoliv jiný salát
1 lžičkacukru
libovolné čerstvé bylinky (bazalka, pažitka)
1zakysaná smetana
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Rajčatová směs: Nakrájíme na malé kostičky dvě rajčata, cibuli a smícháme s rajčatovým protlakem. Přidáme cukr a lžičku bylinek.
  2. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, můžeme pokapat i medem. Olej nebo přepuštěné máslo ghí rozehřejeme na pánvi a maso necháme zprudka zatáhnout. Maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na menší plátky. Tortillu potřeme připravenou rajčatovou směsí, naplníme salátem, okurkou, rajčaty, kuřecím masem a zamotáme. Tortillu vložíme na gril a opečeme.
  3. Dip: Zakysanou smetanu smícháme se solí a přidáme najemno nakrájené bylinky.
Reklama
Reklama