Minutkový gulášek se žampiony a smetanou, pečené brambůrky, restované fazolkové lusky
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
vepřové nebo kuřecí maso na nudličky | |
1 | větší cibule |
olej | |
smetana | |
500 g | žampionů |
staročeské koření | |
zeleninový vývar | |
1 PL | hladké mouky |
500-600 g | brambor |
koření na pečené brambory | |
mražené fazolkové lusky | |
kmín | |
sůl |
Postup
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí horní stehna a žampiony, staročeské koření, sůl a orestujeme. Podlijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme, cca 15 minut. Zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme alespoň 5 minut. Poté přidáme smetanu a dochutíme. Brambůrky dobře očištěné, nejlépe salátový typ A, nakrájíme na malé kousky, dáme do pekáčku nebo na plech, posypeme kořením, přidáme olej, promícháme a pečeme prvních 5 minut na 220 °C, potom cca 20 minut na 180 °C a dopékáme dozlatova opět na 200–220 °C. Fazolky hodíme na pánev na rozpálený olej, posypeme staročeským kořením a krátce orestujeme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací