Minutkový gulášek se žampiony a smetanou, pečené brambůrky, restované fazolkové lusky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jana Stehlíková

Minutkový gulášek se žampiony a smetanou, pečené brambůrky, restované fazolkové lusky
Minutkový gulášek se žampiony a smetanou, pečené brambůrky, restované fazolkové lusky

reklama

Suroviny

vepřové nebo kuřecí maso na nudličky
1větší cibule
olej
smetana
500 gžampionů
staročeské koření
zeleninový vývar
1 PLhladké mouky
500-600 gbrambor
koření na pečené brambory
mražené fazolkové lusky
kmín
sůl

Postup

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí horní stehna a žampiony, staročeské koření, sůl a orestujeme. Podlijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme, cca 15 minut. Zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme alespoň 5 minut. Poté přidáme smetanu a dochutíme. Brambůrky dobře očištěné, nejlépe salátový typ A, nakrájíme na malé kousky, dáme do pekáčku nebo na plech, posypeme kořením, přidáme olej, promícháme a pečeme prvních 5 minut na 220 °C, potom cca 20 minut na 180 °C a dopékáme dozlatova opět na 200–220 °C. Fazolky hodíme na pánev na rozpálený olej, posypeme staročeským kořením a krátce orestujeme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!