Miso s tofu a udon nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Mikesch

Miso s tofu a udon nudlemi
Miso s tofu a udon nudlemi

reklama

Suroviny

50 gnudlí udon (mohou být i instantní)
1 lzeleninového vývaru
30 gčerstvého zázvoru
3 PLpasty miso
2 PLsójové omáčky
1chilli paprička
1 stroužekčesneku
50 gnamočených hub shitake
150 gzelených fazolových lusků
2 ksjarní cibulky
300 gtofu
2 kslimetky
2 PLsezamového oleje

Postup

Na mírném ohni si rozehřejeme vývar (dopředu udělaný nebo z bujonu), přidáme pastu miso (asi tři lžíce), nastrouhaný zázvor, fazolové lusky, česnek, shitake, sójovou omáčku a pomalu dovedeme k varu. Mezitím si na sezamovém oleji osmahneme tofu. Polévku vypneme a tofu dáme dovnitř. Nudle si ohřejeme v samostatné vodě, přecedíme a rovnoměrně vložíme do polévkových talířů, zalejeme vývarem, ozdobíme chilli papričkou, limetkou a jarní cibulkou.

reklama