Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Roman Tomek

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší
Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

reklama

Suroviny

500 gmletého masa
4 stroužkyčesneku
1 lžíceworcestrové omáčky

Postup

  1. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme mleté maso, které osmahneme dohněda. Přidáme žampiony, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a povaříme, než se vypaří tekutina. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme protlak, worcestrovou omáčku, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Dusíme 10 minut.
  2. Klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši. Do máslem vymazané formy dáme směs masa, na kterou rozetřeme bramborovou kaši. Pečeme čtvrt hodiny při 200°C, až je kaše na povrchu zlatohnědá.

reklama