Moje častá přesnídávka: Kokosovo-dýňové pohlazení s nádechem zázvoru

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Lenka Kořínková

Moje častá přesnídávka: Kokosovo-dýňové pohlazení s nádechem zázvoru
Moje častá přesnídávka: Kokosovo-dýňové pohlazení s nádechem zázvoru

reklama

Suroviny

1dýně Hokkaidó
400 gkokosového mléka
kousek zázvoru
1pomeranč
sůl

Postup

Dýni omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme na pekáč do trouby, podlijeme vodou a pečeme na 180 °C do změknutí. Po upečení dýni oloupeme a dáme do mixeru. Poté přendáme do hrnce, přilijeme kokosové mléko a rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka, konzistence by měla byt krémová. Polévku dochutíme nastrouhaným zázvorem a soli. Podáváme s plátkem pomeranče.

reklama