Moje cibulačka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Pavel Martynov

Moje cibulačka
Moje cibulačka

reklama

Suroviny

1,75 kgžluté cibule
20 gsádla
900 ml hovězího vývaru
175 mlbílého vína
2 PLhladké mouky
tymián
bobkový list
kmín mletý
sůl
pepř

Postup

Do hrnce vložíme sádlo a necháme rozpustit. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli, důkladně promícháme a na mírném stupni necháme pod pokličkou asi 30 minut dusit. Mezitím si nachystáme čajové sítko, které naplníme tymiánem a bobkovým listem. Až bude cibule měkká a dozlatova opečená, tak ji zasypeme moukou. Vše pořádně promícháme a zalijeme vínem. Víno necháme svařit a přilijeme nachystaný hovězí vývar. Polévku necháme 10 minut vařit a podle chuti osolíme a opepříme (můžeme přidat i mletý kmín). K polévce podáváme klobásu.

reklama