Moje cibulačka
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
1,75 kg | žluté cibule |
20 g | sádla |
900 ml | hovězího vývaru |
175 ml | bílého vína |
2 PL | hladké mouky |
tymián | |
bobkový list | |
kmín mletý | |
sůl | |
pepř |
Postup
Do hrnce vložíme sádlo a necháme rozpustit. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli, důkladně promícháme a na mírném stupni necháme pod pokličkou asi 30 minut dusit. Mezitím si nachystáme čajové sítko, které naplníme tymiánem a bobkovým listem. Až bude cibule měkká a dozlatova opečená, tak ji zasypeme moukou. Vše pořádně promícháme a zalijeme vínem. Víno necháme svařit a přilijeme nachystaný hovězí vývar. Polévku necháme 10 minut vařit a podle chuti osolíme a opepříme (můžeme přidat i mletý kmín). K polévce podáváme klobásu.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací