Moje typická snídaně: Dary přírody s variabilním chuťovým vyladěním a doplňky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lenka Kořínková

Moje typická snídaně: Dary přírody s variabilním chuťovým vyladěním a doplňky
Moje typická snídaně: Dary přírody s variabilním chuťovým vyladěním a doplňky

reklama

Suroviny

1žlutý meloun
3-4banány
4pomeranče
6mandarinek
2khaki
250 gjahod
250 gborůvek
Trhance:
100 gbezlepkové směsi na sladké pečení
200 mlmléka
2vejce
olej na opékání
1-2avokáda
1vanička cottage sýru

Postup

  1. Ovoce očistíme, nakrájíme a dáme do mísy.
  2. Trhanec: Sypkou směs smícháme s mlékem a přidáme vejce. Šleháme, dokud nezískáme kompaktní těsto hutnější konzistence, než je např. na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej, nalijeme vyšší vrstvu těsta a opékáme z obou stran. Opečenou placku ještě na pánvi roztrháme vidličkou a dopečeme dozlatova. Hotový trhanec podáváme s ovocným salátem, trochou cottage sýru a plátkem avokáda.

reklama