Moravské domácí uzené, pepřová omáčka, brambor na másle s cibulkou

Rozpaky vzbudila skladba celého jídelníčku a ostrá oranžová steaková omáčka k uzenému masu. Vhodnější by asi byla tradiční omáčka křenová nebo švestková.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jana Bartlová

Moravské domácí uzené, pepřová omáčka, brambor na másle s cibulkou
Moravské domácí uzené, pepřová omáčka, brambor na másle s cibulkou

reklama

Suroviny

moravské domácí uzené
Pepřová omáčka
2 lžícerajčatového protlaku nebo kečupu
2 lžícedrceného barevného pepře
2 lžícenakládaného zeleného pepře
2 lžíceworcesteru
7šalotek
2 lžícemásla
2 lžícehořčice
500 mlsmetany
0,1 clkoňaku
česnek
sůl
pepř
Brambor na másle s cibulkou
2velké cibule
5velkých brambor
máslo
sůl

Postup

  1. Pepřová omáčka: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme pepř, hořčici, rajčatový protlak a znovu krátce orestujeme. Poté přidáme koňak a flambujeme. Zalijeme smetanou a přidáme zbytek ingredienci, krátce povaříme, případně procedíme.
  2. Brambor na másle s cibulkou: Na másle osmahneme dvě pokrájené velké cibule, přidáme pět velkých brambor nakrájených na malé kostky, osolíme a vaříme na nejmírnějším plamení asi 40 minut. Přibližně po půl hodině zkontrolujeme a zamícháme.
  3. Podáváme s kvalitním uzeným masem, které jsme dobře povařili a nakrájeli na plátky.

reklama