Suroviny
Pepřová omáčka |
2 lžíce | rajčatového protlaku nebo kečupu |
2 lžíce | drceného barevného pepře |
2 lžíce | nakládaného zeleného pepře |
2 lžíce | worcesteru |
7 | šalotek |
2 lžíce | másla |
2 lžíce | hořčice |
500 ml | smetany |
0,1 cl | koňaku |
| česnek |
| sůl |
| pepř |
Brambor na másle s cibulkou |
2 | velké cibule |
5 | velkých brambor |
| máslo |
| sůl |
Postup
- Pepřová omáčka: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme pepř, hořčici, rajčatový protlak a znovu krátce orestujeme. Poté přidáme koňak a flambujeme. Zalijeme smetanou a přidáme zbytek ingredienci, krátce povaříme, případně procedíme.
- Brambor na másle s cibulkou: Na másle osmahneme dvě pokrájené velké cibule, přidáme pět velkých brambor nakrájených na malé kostky, osolíme a vaříme na nejmírnějším plamení asi 40 minut. Přibližně po půl hodině zkontrolujeme a zamícháme.
- Podáváme s kvalitním uzeným masem, které jsme dobře povařili a nakrájeli na plátky.
Související témata s článkem