Mrkváč

Na mrkvový dort se výborně hodí pikantní citronová poleva, ale kypřicího prášku a sody tam dal hostitel až moc – místo dvou lžiček rovnou dva sáčky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Rollo

Mrkváč
Mrkváč

Suroviny

450 gmrkve, nastrouhané
120 gvlašských ořechů, nasekaných
280 gcelozrnné mouky
250 gtřtinového cukru
220 mloleje
2 lžičkyvanilkového extraktu
2 lžičkyjedlé sody
2 lžičkyprášku do pečiva
2 lžičkyskořice
špetkasoli
4vejce
Poleva
5 lžiccitronové šťávy
200 gmoučkového cukru
Reklama

Postup

Do jedné mísy dáme vejce, cukr, vanilkový extrakt, olej a promícháme. Do druhé mísy dáme mouku, sodu, prášek do pečiva, skořici, sůl a také promícháme. Nakonec tekutou směs dáme do sypké směsi a promícháme. Na závěr přidáme mrkev nastrouhanou najemno a nadrcené vlašské ořechy. Pečeme v dortové formě asi 45 minut. Vychladlý dort nakonec polijeme citronovou polevou, kterou připravíme smícháním citronové šťávy a cukru moučka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama