Mrkvový dort

I tento většinou vláčný moučník je v Anglii hodně oblíbený...

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Kristýna Kadlecová

Mrkvový dort
Mrkvový dort

Suroviny

Těsto
2vejce
150 gmoučkového cukru
150 mlrostlinného oleje
1 lžičkaskořice
pomeranč nebo citrón
1kypřicí prášek do pečiva
špetkasoli
170 gjemně nastrouhané mrkve
hrst vlašských ořechů
150 gpolohrubé mouky
Na krém
2 baleníkrémového sýra
50 gmoučkového cukru
šťáva z půlky pomeranče nebo citrónu
Reklama

Postup

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem, poté pomalu zašleháváme olej. Přidáme skořici, nastrouháme pomerančovou kůru ze čtvrtky pomeranče, kypřicí prášek a mouku. Vše pečlivě zamícháme. Nastrouháme 150 g mrkve (20 g mrkve si necháme na posypání finálního dortu) a přisypeme vlašské ořechy. Pečeme při 170°C zhruba 30 minut
  2. Na krém použijeme krémový sýr, který vyšleháme s cukrem a pomerančovou šťávou.
  3. Upečený korpus potřeme krémem a ozdobíme mrkví, kterou jsme si schovali při strouhání.
Reklama
Reklama