Mrkvový dort

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Irena Moničová

Mrkvový dort
Mrkvový dort

reklama

Suroviny

Korpus:
3hrnky nahrubo strouhané mrkve
2hrnky mouky
2hrnky třtinového cukru
1 a 1/4hrnku oleje
2 MLvanilkového cukru
2 MLsody na kypření
2 MLprášku do pečiva
2 MLskořice
1/2 MLsoli
4vejce
Krém:
2kelímky mascarpone
250 mlšlehačky 33%
250 mlzakysané smetany
1sáček vanilkového cukru
čokoláda
jahody

Postup

  1. Našleháme vejce s cukrem a přidáme olej. Poté přidáme sypké přísady, a nakonec přidáme nastrouhanou mrkev. Těsto dáme do vymazané formy a pečeme přibližně hodinu při 175 °C.
  2. Vyšleháme šlehačku a mascarpone, poté vše smícháme se zakysanou smetanou. Rozkrojíme korpus, natřeme mezi něj krém a na plátky jahody. Ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a jahodami.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!