Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Libor Pozníček

Mrkvový krém s kokosovým mlékem
Mrkvový krém s kokosovým mlékem

reklama

Suroviny

1 kgmrkve
1/4rostlinného másla Alsan Bio
1brambor
1cibule
zázvor (maximálně o velikosti stroužku česneku)
200 mlkokosového mléka
tymián
800-900 mldrůbežího nebo zeleninového vývaru
citron
olej
quinoa
koriandr
sůl
pepř

Postup

Mrkev nakrájíme na větší kusy, rozprostřeme na plechu, pokapeme olejem, osolíme a promícháme. Pečeme 30–40 minut na 160 °C. V hrnci se silným dnem osmahneme cibulku, přidáme pečenou mrkev, bramboru, Alsan, zázvor, tymián, zázvor a zalijeme 750 ml zeleninového vývaru. Pod pokličkou vaříme 20 minut, poté dáme do mixéru a přilijeme 200 ml kokosového mléka a trochu šťávy z citronu. Dosolíme a opepříme dle chuti. Podáváme zdobené semínky a kokosovým mlékem, podle chuti koriandrem.

reklama