Mrkvový krém s kokosovým mlékem a koriandrem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Adam Tišer

Mrkvový krém s kokosovým mlékem a koriandrem
Mrkvový krém s kokosovým mlékem a koriandrem

reklama

Suroviny

4 PLmásla
50 gzázvoru
1cibule
500 gmrkve
1brambora
1 lzeleninového vývaru, předem připraveného
50 mlsmetany 33%
50 mlkokosového mléka
50 mlcurry pasty
50 mlpomerančové šťávy
2 PLcukru
2 PLocta
čerstvý koriandr
pepř
sůl
kurkuma
zakysaná smetana

Postup

Na másle orestujeme na nudličky nakrájený zázvor, přidáme curry pastu a hned poté cibuli nakrájenou nadrobno. Vsypeme mrkev nakrájenou na kolečka, pokrájenou bramboru a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, ochutíme kurkumou, zjemníme smetanou a kokosovým mlékem. Do uvařené polévky nalijeme pomerančovou šťávu a rozmixujeme. Zjemníme máslem. Servírujeme s čerstvým koriandrem a zakysanou smetanou.

reklama