Mug cake s arašídovým máslem, jogurtem a ovocem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Karin Priesnitzová

Mug cake s arašídovým máslem, jogurtem a ovocem
Mug cake s arašídovým máslem, jogurtem a ovocem

reklama

Suroviny

1bílý jogurt
1vejce
1/2banánu
50 gsměsi ovesné vločky – kokos
borůvky
čekankový sirup
arašídové máslo
kokosový olej

Postup

V misce rozmačkáme banán s vejci, přidáme lžíci jogurtu a kokos s vločkami. Hrníček vymažeme kokosovým olejem, naplníme těstem a dáme do mikrovlnné trouby na 3–4 minuty, poté vyklopíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme na kolečka a promažeme arašídovým máslem, můžeme přidat čekankový nebo čokoládový sirup. Dále přidáme bílý jogurt a borůvky povařené s čekankovým sirupem, můžeme ozdobit i čerstvými borůvkami.

reklama