Můj oblíbený oběd: Variace na falafelové téma s oranžovými zelenino-brambory a horou svěží zeleniny s řepou od Linh

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lenka Kořínková

Můj oblíbený oběd: Variace na falafelové téma s oranžovými zelenino-brambory a horou svěží zeleniny s řepou od Linh
Můj oblíbený oběd: Variace na falafelové téma s oranžovými zelenino-brambory a horou svěží zeleniny s řepou od Linh

reklama

Suroviny

1salátová okurka
1vanička cherry rajčátek
1ledový salát
1balení rukoly
300 gřepy od Linh
1vanička cottage sýru
Falafelové placky:
400-600 gkonzervované slité cizrny
1svazek jarní cibule
4stroužky česneku
1svazek pažitky
čerstvá bazalka
3 PLolivového oleje
muškátový oříšek
3-4sušená rajčata
kari koření
majoránka
1-2 PLmedu
kmín
sůl

Postup

Falafelové placky: Cizrnu slijeme, necháme okapat a dáme do mixéru. Směs rozdělíme na dvě části a dle libosti dochucujeme. Do první směsi přidáme jarní cibuli, pažitku, česnek, trochu oleje a sůl. Druhou směs dochutíme bazalkou, rozmixovanými sušenými rajčaty, olejem, medem, pažitkou, kari kořením a solí. Necháme chvíli odležet v lednici. Poté z hmoty formujeme placičky a smažíme je na teflonové pánvi potřené jen slabounce olejem. Podáváme se zeleninou a cottage sýrem.

reklama