Mušle svatého Jakuba na másle s nádechem česneku
Jana chtěla svým soupeřům dopřát vybranou a drahou lahůdku, ovšem ne každý to ocenil.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | hřebenatek |
plochá listová petrželka | |
česnekové pyré | |
toustový chleba | |
bylinky na ozdobu | |
skořápky z mušle na servírování | |
máslo | |
olej | |
sůl | |
pepř |
Postup
Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme společně s troškou oleje, na pánev položíme osušené, osolené a opepřené mušle, které opečeme z obou stran po 40 sekundách. Poté sporák vypneme a na pánev přihodíme kousek másla, na špičku nože česnekového pyré a sekanou petrželku. Směsí bylinkového másla mušle několikrát přelijeme a můžeme podávat společně s křupavým toastem.