Mušle svatého Jakuba na másle s nádechem česneku

Jana chtěla svým soupeřům dopřát vybranou a drahou lahůdku, ovšem ne každý to ocenil.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jana Bartlová

Mušle svatého Jakuba na másle s nádechem česneku
Mušle svatého Jakuba na másle s nádechem česneku

reklama

Suroviny

500 ghřebenatek
plochá listová petrželka
česnekové pyré
toustový chleba
bylinky na ozdobu
skořápky z mušle na servírování
máslo
olej
sůl
pepř

Postup

Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme společně s troškou oleje, na pánev položíme osušené, osolené a opepřené mušle, které opečeme z obou stran po 40 sekundách. Poté sporák vypneme a na pánev přihodíme kousek másla, na špičku nože česnekového pyré a sekanou petrželku. Směsí bylinkového másla mušle několikrát přelijeme a můžeme podávat společně s křupavým toastem.

reklama