Nažmolený koláč a tyčka s nekaramelem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Tichá

Nažmolený koláč a tyčka s nekaramelem
Nažmolený koláč a tyčka s nekaramelem

reklama

Suroviny

Koláč:
200gcelozrnné špaldové mouky
50 gkokosové mouky
100 gmandlové mouky
odměrka proteinu (nemusí být)
1 PLrumu
xylitol
200 gmásla
skořice/citronová kůra
2žloutky
Náplň:
400 gtvarohu
povidla (zavařenina, ovoce)
xylitol
2bílky
Tyčka s nekaramelem:
6 PLarašídové mouky
2odměrky protein ořech (odměrka = 30 g)
xylitol
100 gmásla
1 PLproteinového bílého jogurtu
trocha rumové tresti
Poleva:
vrstva karamelu z erytritolu
hrst hořké čokolády
2 PLmásla

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Suroviny na těsto nadrobíme a dvě třetiny vmačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Natřeme na placku náplň – tvaroh vyšlehaný s xylitolem a bílky a poklademe zavařeninou nebo ovocem. Přidáme zbytek těsta. Pečeme na 180 °C asi 35 minut.
  2. Tyčka s nekaramelem: Zpracujeme hmotu, kterou natlačíme do plastové krabičky (nejlépe vyložené pečicím papírem). Potřeme karamelem, polejeme čokoládou a dozdobíme

reklama