Nebičko v papuľke
Nikdo si neuměl pod hlavním chodem nic představit; jde o kuřecí maso spíš v italském stylu než jako velikonoční specialita.
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
5 ks | kuřecí prsa |
1 | máslo |
3 | mozzarelly |
mléko | |
3 | rajčata |
1/2 | smetany ke šlehání (33%) |
1 lžíce | dijonské hořčice |
bazalka | |
směs koření | |
1/2 sklenice | suchého bílého vína |
olej | |
sůl | |
pepř | |
600 g | brambor |
Postup
Maso naklepeme, okořeníme dle libosti a opečeme na oleji. Poté přendáme na pekáč a pokládáme nakrájenou mozzarellou, rajčaty a bazalkou, zabalíme do alobalu. Asi půl hodiny pečeme při 180°C. Do výpeku z masa nalijeme víno a smetanu, povaříme dvě minuty, nakonec přidáme pepř a hořčici, a ještě minutu povaříme. Mícháme, aby se nesrazilo! Podáváme s bramborovým pyré a dušenou mrkví.