Nebičko v papuľke

Nikdo si neuměl pod hlavním chodem nic představit; jde o kuřecí maso spíš v italském stylu než jako velikonoční specialita.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ľubomír Britaňák

Nebičko v papuľke
Nebičko v papuľke

reklama

Suroviny

5 kskuřecí prsa
1máslo
3mozzarelly
mléko
3rajčata
1/2smetany ke šlehání (33%)
1 lžícedijonské hořčice
bazalka
směs koření
1/2 sklenicesuchého bílého vína
olej
sůl
pepř
600 gbrambor

Postup

Maso naklepeme, okořeníme dle libosti a opečeme na oleji. Poté přendáme na pekáč a pokládáme nakrájenou mozzarellou, rajčaty a bazalkou, zabalíme do alobalu. Asi půl hodiny pečeme při 180°C. Do výpeku z masa nalijeme víno a smetanu, povaříme dvě minuty, nakonec přidáme pepř a hořčici, a ještě minutu povaříme. Mícháme, aby se nesrazilo! Podáváme s bramborovým pyré a dušenou mrkví.

reklama