Nem rán, Nem cuốn

Kristýna řečená Týna dokázala, že kuchyni svého otce ovládá na jedničku.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kristýna Kolářová

Nem rán, Nem cuốn
Nem rán, Nem cuốn

Suroviny

1vietnamská jarní cibulka
1cibule
1hrnek mungo klíčků
1mrkev
400-500 gmletého vepřového masa
1hrnek loupaných tygřích krevet
2krabí tyčinky
5hub shitake
1vejce
4houby Jidášovo ucho
1/3balení skleněných nudlí miến
2lžíce rybí omáčky
sůl
pepř
rýžový papír
Zálivka - Nuoc mam cham
1 stroužekčesnek
1lžíce octa nebo citronu
1chilli paprička
3 lžícerybí omáčka
3 lžícecukru
pepř

reklama

Postup

  1. Uvařené krevety si nakrájíme nadrobno, stejně tak krabí tyčinky a cibuli. Na proužky nakrájíme Jidášovo ucho, shitake a nakrouháme si mrkev. Všechny tyto suroviny dáme společně do mísy s masem a uvařenými a nastříhanými skleněnými nudlemi. Přidáme vejce, rybí omáčku, sůl, pepř a mungo klíčky a zapracujeme dohromady.
  2. Do misky si nalijeme vodu a do ní nakapeme trošku citrónu. Vezmeme si rýžový papír a pomocí rukou navlhčíme. Když změkne, na kraj dáme lžíci se směsí a kousek zarolujeme, přehneme kraje a dorolujeme. Takhle pokračujeme, než zabalíme všechny závitky. Na pánvi si lehce rozehřejeme olej – závitky by do něj měly být ponořeny a smažíme. Můžeme si je i předsmažit a dosmažit je až při podávání nebo zamrazit.
  3. Zálivka: Do střední misky si do třetiny nalijeme horkou vodu. Přidáme cukr, rybí omáčku, ocet, nastrouhaný česnek, špetku pepře a zamícháme. Nakonec dolijeme misku studenou vodou a přidáme nakrájenou papričku podle chuti.

reklama