Nem ran – vepřové, rýžový papír, shiitake, mrkev

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Uyen Ta

Nem ran – vepřové, rýžový papír, shiitake, mrkev
Nem ran – vepřové, rýžový papír, shiitake, mrkev

reklama

Suroviny

Směs:
500 gvepřového boku
50 gšalotky
10 gkoriandru
10 gjarní cibulky
1vejce
1 gpepře
sůl
5 gcukru
90 gskleněných nudlí – namočených
30 gshiitake uvařených
30 gbabského ucha uvařeného
50 gmrkve
50 gmunga
150 gkrevet
Omáčka:
100 grybí omáčky
60 gcukru
10 gocta
10 glimety
150 gvody
1chilli nakrájené nadrobno
1stroužek česneku rozdrcený
Ostatní:
rýžový papír
voda
olej
daikon
sezam

Postup

Vepřový bok nameleme, přidáme nakrájené krevety, šalotku na kostičky, nasekaný koriandr, jarní cibulku. Nudle necháme namočit ve vodě přes noc a pak je scedíme a přidáme do směsi. Dále nakrájíme najemno uvařené sušené shiitake a babské ucho. Mrkev nakrájíme na nudličky a přidáme i ostatní suroviny do směsi. Vše promícháme a motáme závitky do rýžového papíru. Smažíme v oleji asi 3 minuty na 190 °C. Potom můžeme vyndat, nechat vychladnou a dosmažit před podáváním – závitky tak budou křupavější. Daikon nastrouháme a ozdobíme. Suroviny na omáčku smícháme a podáváme se závitky. 

reklama