Nepečený čokoládový cheesecake
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
1 | balíček kakaových věnečků |
100 g | másla |
500 g | jemného tvarohu |
300 ml | smetany ke šlehání |
300 g | hořké čokolády |
podle chuti rum |
Poleva: | |
---|---|
140 ml | smetany ke šlehání |
100 g | hořké čokolády |
70 g | mléčné čokolády |
špetka soli |
Postup
- Věnečky rozmixujeme v mixéru na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a smícháme do jednotné hmoty. Připravenou směs navrstvíme na dno kulaté formy na pečení, jejíž dno jsme vyložili papírem. Pěkně uhladíme a dáme do chladničky, dokud připravíme krém.
- Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme tvaroh, který jsme předem smíchali s rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládou a už jen vařečkou spojíme. Dostaneme krém, který ještě můžeme ochutit kapkou rumu. Dle potřeby dosladíme. Navrstvíme na základ a pěkně uhladíme.
- Dáme do chladničky ztuhnout. Poté na dort navrstvíme čokoládovou polevu, kterou připravíme tak, že smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Podáváme pořádně vychlazené.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací