Nepečený čokoládový cheesecake

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Josef Brenkus

Nepečený čokoládový cheesecake
Nepečený čokoládový cheesecake

reklama

Suroviny

1balíček kakaových věnečků
100 gmásla
500 gjemného tvarohu
300 mlsmetany ke šlehání
300 ghořké čokolády
podle chuti rum
Poleva:
140 mlsmetany ke šlehání
100 ghořké čokolády
70 gmléčné čokolády
špetka soli

Postup

  1. Věnečky rozmixujeme v mixéru na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a smícháme do jednotné hmoty. Připravenou směs navrstvíme na dno kulaté formy na pečení, jejíž dno jsme vyložili papírem. Pěkně uhladíme a dáme do chladničky, dokud připravíme krém.
  2. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme tvaroh, který jsme předem smíchali s rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládou a už jen vařečkou spojíme. Dostaneme krém, který ještě můžeme ochutit kapkou rumu. Dle potřeby dosladíme. Navrstvíme na základ a pěkně uhladíme.
  3. Dáme do chladničky ztuhnout. Poté na dort navrstvíme čokoládovou polevu, kterou připravíme tak, že smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Podáváme pořádně vychlazené.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!