Nikola Blažon

Nikola vystudoval v Německu střední školu – obor strojírenství. Bydlel v Německu do roku 1969. Do Německa se přestěhoval, když mu bylo 22 let, po vojně, a hlavním důvodem byla práce.
Vstoupit do diskuse- 108 názorů
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pracovně byl vyslán do Ostravy, kde pracoval a našel si ženu. V České republice žije čtyřicet let a má české občanství. Jeho syn žije s rodinou v Německu a dcera v Karlových Varech. Celý život pracoval a podnikal ve strojírenství. Nyní je v důchodu. Je rozvedený (manželka byla rozená Ostravačka), má dvě děti a tři vnučky a jednoho vnuka. Momentálně má přítelkyni. Ta jej také přihlásila do pořadu. Pokud by vyhrál, peníze by použil na dobročinné účely. 

Menu sestavil ze svých oblíbených jídel, která také rád připravuje přátelům. Nikola pochází ze severu Chorvatska – Medimurje. Když přišel v 70. letech do ČSSR, tak mu zde scházela zelenina a výběr masa. Nyní je už všeho dostatek. Dnes mu chybí moře, slunce a Vranské jezero. Chorvatsko podle něj zůstává stále více konzervativní zemí s konzervativními křesťanskými hodnotami (katolická církev), kdy je rodina vždy na první místě a žijí v soudržnosti.

Chorvaté ctí základní lidské hodnoty. Určité rozdíly způsobu života a postojů k němu můžeme vidět od Medimurije až po Dalmácii. Chorvaté poctivě slaví křesťanské svátky a jsou to hrdí vlastenci. Největší společenská událost je pro ně svatba. U Čechů pozoruje, že se vytrácí vlastenectví, národní hrdost k vlasti a nastává odklon od tradic.

Jak porovnává chorvatskou a českou kuchyni? U jídla je velký rozdíl – po českém jídle se hodně tloustne (brambory, těstoviny, buchty, omáčky). Chorvatské jídlo je podle něj lehčí – husté zeleninové polévky, jedí hodně masa, ryb a zeleniny. Bez salátu si Nikola nedokáže představit oběd.

Charakter:
Sám o sobě tvrdí, že je klidný a vyrovnaný.

Zájmy:
Mezi jeho koníčky patří rybaření, rybolov, rád vyrábí miniaturní loďky, baví ho vaření a cestování.

Vztah k vaření:
K vaření má kladný vztah a vaří pořád. Rád připravuje jídlo pro sebe a pro své hosty.

Chutě:
Rád si vymýšlí recepty. Má rád pálivá jídla, ryby, dalmátskou kuchyni, a to především ryby.

Nesnáší:
Nikdy by nepozřel hada, kočku nebo psa.

Motto:
V životě se řídí mottem: „Dnes je moje zítra.“

Očekávání:
Těší se na dobrou zábavu a setkání s novými lidmi.

Vstoupit do diskuse- 108 názorů

reklama