Nom xoai – mango, kedlubna, kešu, bylinky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Uyen Ta

Nom xoai – mango, kedlubna, kešu, bylinky
Nom xoai – mango, kedlubna, kešu, bylinky

reklama

Suroviny

Zálivka:
100 grybí omáčky
90 gtřtinového cukru
15 gocta
1-2limety
20 gkokosového krému
25 gmedu
1stroužek česneku
5 gsezamového oleje
koriandr
thajská bazalka
6cherry rajčátek
Ostatní suroviny:
kedlubna
zelené mango
mungo
fialová mrkev
mrkev
smažená šalotka
jarní cibulka
pražené kešu

Postup

Všechny suroviny na omáčku smícháme (rybí omáčku, cukr, ocet, limetovou šťávu, kokosový krém, med, sezamový olej). Další suroviny nakrájíme nadrobno a vše promícháme.
Kedlubnu, zelené mango a mrkev nakrájíme na proužky, kešu podrtíme, cibuli nakrájíme na plátky a vše smícháme. Podáváme se zálivkou podle chuti.

reklama